22 Temmuz 2013 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE YEMEĞİ NASIL YAPILIR






ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE YEMEĞİ NASIL YAPILIR
FASULYE ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR
DONDURUCUDA TAZE FASULYE NASIL SAKLANIR


  • zeytinyağlı yemeklerin olmazsa olmazı şekerdir ama yemeklerdeki o tatlımsı tattan haz almıyor iseniz dilerseniz şeker eklemeyebilirsiniz
  • fasulyenin cinsine göre aldığı su miktarı değişecektir ihtiyacına  göre sürekli kaynar su bulundurarak yemeğe ilave edebilirsiniz
  • fasulye alırken kılçıksız hatta çiçekli ve de kırdığınızda çıt diye ses gelen fasulyeleri tercih edin
  • taze fasulye yeni toplanmış ise henüz suyunu kaybetmemiş demektir kırdığınızda suyunu görebilirsiniz bu şekilde de fasulyenin iyi olup olmadığını anlayabilirsiniz
  • iyi fasulye piştiğinde de lezzetli olan fasulyedir
  • yerli taze fasulyeler pazarlarda tezgahlarda karşımıza çıkmaya başladı artık dondurucuya atarak kışın da lezzetli fasulye yemekleri yapabilirsiniz
  • dondurucuya taze fasulye nasıl konulur haftaya bunu da anlatmaya çalışacağım
  • zeytinyağlı taze fasulyede esas olan tencerede soğuması ve de domates ,sarımsakla pişmesidir
  • daha iyi renk vermesi için  bir tatlı kaşığı kadar domates salçası ve lezzet vermesi için pul biber tercih edilebilir
  • zeytinyağlılarda tuz pişmesine yakın konulmalıdır bu daha lezzetli yapar
  • zeytinyağlı yemeklerde zeytinyağı yoğunluktadır ama tabi her şeyin fazlası zarardır.
  • zeytinyağlı yemeklere fazla su eklenmez
  • kapağı kapalı olarak pişirmeye dikkat ediniz kendi buharıyla pişerse daha lezzetli olacaktır.




Hiç yorum yok: